Första gången jag testade det här receptet var 2011, och jag blir lika överraskad av den fylliga, härliga smaken varje gång. För att verkligen få en kraftig kaffesmak använder jag Nescafé, och blandar ett par teskedar i kallt kaffe. Det ska bara vara en halv deciliter vätska, så det gäller att få den stark, så att den märks.

Cheesecake är en amerikansk klassiker som passar till i stort sett alla tillfällen.
Mocca-cheesecake
Cheesecake är en amerikansk klassiker som passar till i stort sett alla tillfällen.
Portioner Tillagningstid
8portioner 1,5timma
Portioner
8portioner
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten och kanter på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 8 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°.
  3. Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa ner kaffet i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med bär och/eller kakao.