Ta den lilla extra tiden att dra skalet av plommonen, så att de saftar sig ordentligt i muffinsen medan de tillagas. De sprider sin sötma genom hela muffinsen på det viset, och det behövs ingen annan smaksättning för att det ska bli himmelriket i ett litet bakverk.

Plommonmuffins
Plommon är väldigt gott i både sockerkaka och muffins.
Plommonmuffins
Plommon är väldigt gott i både sockerkaka och muffins.
Portioner Tillagningstid
12st 50min
Portioner
12st
Tillagningstid
50min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och rumsvarmt smör. Knäck i äggen ett i taget och rör poröst. Blanda ner mjölken.
  2. Skala och kärna ur plommonen och dela dem grovt. Blanda ner bakpulvret i mjölet.
  3. Blanda ner plommonen i smörblandningen. Rör sist ner mjölblandningen till en trög smet. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om smeten blir för fast.
  4. Fördela jämt i 10-12 stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder.