Skaldjur är både goda och nyttiga, och här har vi valt att stoppa ner både kräftor och räkor i pajen. För att ge den lite mer textur och något att bita i har vi även kompletterat med broccoli.

Skaldjurspaj
Broccoli och skaldjur är en synnerligen god kombination!
Skaldjurspaj
Broccoli och skaldjur är en synnerligen god kombination!
Portioner Tillagningstid
3portioner 45min
Portioner
3portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Pajskal
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör, skuret i små bitar. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
    3. Smöra formen en pajform som är cirka 21 centimeter i diameter och klä formen med degen. Grädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter.
    Skaldjurspaj
    1. Förkoka broccolin, låt den rinna av ordentligt så den inte slaskar ner räkorna. Häll av räkor och kräftstjärtar.
    2. Lägg ner de små broccolibuketterna, räkorna och kräftstjärtarna i det förgräddade pajskalet. Smycka med lite paprikastrimlor.
    3. Vispa ägg och grädde ordentligt. Vill du ha salt och peppar är det nu du ska ha i det i äggstanningen. Häll den i pajskalet och se till att den kommer ner ordentligt överallt.
    4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter, tills äggstanningen stelnat ordentligt.