Smördeg är inte så svår att göra, men har du inte tid finns det fina tunna ark i frysdisken i lagom storlek. Ta bara fram så många du tänker använda, de tinar på ett par minuter. Färsk frukt är godast i gömman, men det fungerar med tinad också. Låt den rinna av i ett durkslag i så fall innan så inte gömman blir för slaskig.

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad
Den varma frukten får chokladen att smälta och rinna ner i gömman.
Smördegsgömma med färsk frukt och choklad
Den varma frukten får chokladen att smälta och rinna ner i gömman.
Portioner Tillagningstid
4portioner 45min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C grader. Kavla ut smördegsarken till tunna plattor och klä insidan av dina formar med den.
  2. Skala och dela banan och mango. Skär mangon i små bitar så blir en enklare att äta senare.
  3. Fördela frukten jämt i formarna: Bryt chokladen i bitar och lägg överst.
  4. Ställ in formarna i 20-30 minuter, det beror lite på vilken ugn du har och vilka formar du använder. Vänta tills smördegen börjar få fin färg och chokladen smält ordentligt.
  5. Servera varma med en klick vaniljglass.