Konservativa ostkakeälskare kommer säkert få hjärtslag nu, men har man bråttom går det faktiskt utmärkt att göra en snabb och god ostkaka på keso. Jag tror jag har sagt det förut men jag säger det igen, det är inte en riktig ostkaka men det är ganska nära. Med en liten dos vanilj får ostkakan en ny smakdimension dessutom som inte alls är otrevlig.

Spetsa gärna grädden som serveras vid sidan med lite vanilj också.
Vaniljostkaka
Spetsa gärna grädden som serveras vid sidan med lite vanilj också.
Portioner Tillagningstid
6portioner 1timme
Portioner
6portioner
Tillagningstid
1timme
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Hacka mandel och bittermandel fint. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker. Vispa ner grädde, mandel, mandelmjöl, vanilj, bittermandel och mjöl. Vänd sist ner keson.
  3. Häll upp smeten i en folieform som rymmer 20dl eller smord ugnsfast form. Grädda ostkakan mitt i ugnen i 50-60 minuter, beroende på vilken ugn du har och hur mörk ostkaka du vill ha.
  4. Servera lätt ljummen med grädde och jordgubbssylt.