Kalvfärs är lätt att arbeta med och frikadeller är ett skonsamt sätt att tillaga fina råvaror med. Alla de goda smakerna stannar i stekpannan och vänder man dem försiktigt utan att ruska runt på pannan allt för mycket är det inga problem att få dem att hålla ihop fastän smeten blir ganska mjuk, nästan lös.  Krydda smeten med din egen epiche riche, kryddblandningen består av två delar mald vitpeppar, en del mald kryddnejlika, en del mald muskot och en del mald kryddpeppar.

Milda i smaken med tydlig inspiration av wallenbergare, om de hade kommit från Italien.
Wallenberginspirerade kalvfrikadeller i grönpepparsås
Milda i smaken med tydlig inspiration av wallenbergare, om de hade kommit från Italien.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  Grönpepparsås
  1. Riv en gul lök på ett rivjärn och stek i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vinet och låt det sjuda tills det är hälften kvar ungefär. Mortla grönpeppar.
  2. Häll över tomaterna, mortlad grönpeppar, honung och fond. Låt sjuda på medeltemperatur under tiden du förbereder frikadellerna. Smaka av såsen med salt och peppar.
  Frikadeller
  1. Skala och riv en lök. Finfördela brödskivorna med stavmixer eller matberedare. Blanda ihop färs, ägg, en riven gul lök, ovispad grädde och din egen epiche riche.
  2. Forma färsen till frikadeller och lägg ner dem i såsen. Låt den sjuda under lock i 5-7 minuter, därefter vänder du på dem igen och låter dem sjuda lika länge till. Under tiden hinner du koka pastan.
  3. Servera till pasta med pesto rosso och parmesan.