Zucchini, eller squash som den också heter, påminner ganska mycket om den lite torr och fast gurka. Man kan strimla den och göra zucchinipasta av den, använda den i lasagne, wok eller gratäng, eller riva den och göra vegetariska biffar eller plättar av dem. De har en svag egen smak så man kan kombinera smakerna nästan hur man vill här. Zucchiniplättarna fungerar utmärkt som förrätt om man vill reta aptiten på gästerna utan att mätta dem allt för mycket inför huvudrätten. Beräkna en medelstor zucchini per person.

Zucchiniplättar
God som förrätt som de är eller som tillbehör brevid en gratäng eller mos.
Zucchiniplättar
God som förrätt som de är eller som tillbehör brevid en gratäng eller mos.
Portioner Tillagningstid
1portion 15min
Portioner
1portion
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portion
Ingredienser
Portioner: portion
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj och riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Kläm ur så mycket vätska du kan.
  2. Blanda ner ett ägg i zucchinirivet. Salta och peppra.
  3. Stek i rikligt med smör eller olja på ganska hög temperatur.
  4. Servera med rårörda lingon som förrätt eller som vegetariskt biffalternativ till gratäng eller mos.