Agua Fresca låter onekligen exotiskt men lyckas med konststycket att slå två stämningsdödande flugor i en smäll. För det första om man översätter det så är namnet bara spanska för färskvatten, och för det andra har det inte ens speciellt mycket med vatten att göra. I det här sammanhanget är det dock samlingsnamnet på en form av alkoholfri fruktdryck som är populär i Mexiko och de kan bestå av alla möjliga frukter, bär, till och med frön och blommor. Den brukar dock delas upp i fyra huvudkategorier; söta, syrliga, frön (och spannmål) samt blommor, och givetvis går det att blanda hej vilt om du är på det humöret.

Agua Fresca med ananas och melon
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 3 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 250 gr ananas Färsk, absolut ingen konservburk
- 300 gr nätmelon
- 2 st limefrukter
- 3 dl vatten
- 2 tsk honung, flytande
Instruktioner
- Skär bort skalet och stocken från ananasen och ha ner bitarna i en mixer.
- Kärna ur och ta bort skalet från melonen och ha ner fruktköttet i mixern tillsammans med resten av ingredienserna.
- Mixa ordentligt så att det inte finns några bitar.
- Ha ner gott om isbitar i stora glas, häll på den mixade drycken och servera genast. Dekorera gärna med exempelvis en limeskiva och ett par myntablad som på bilden, eller vad du känner för att använda.