En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som omväxling till den vanliga med äpple och kanel. Tänk på att den kan vara fuktig i mitten tackLäs mer…

Nyckelingrediensen i det här receptet är konjaksmarinerad saffran med mandelmassa som god tvåa. Kakan gräddas med fördel långt ner i ugnen på lite lägre temperatur så att denLäs mer…

Om du har bråttom och vill göra en god efterrätt snabbt är det en tarte du ska satsa på. Frysta smördegsplattor tinar jättefort och hacka ett par skaladeLäs mer…

Det finns bullar med apelsinfyllning som använder marmelad eller sylt, men det blir kladdigt tycker jag. Om man använder frikostigt med zest och mandelmassa får man en fantastiskLäs mer…

En gammaldags svensk äppelkaka serveras ljummen med hemgjord vaniljsås som är något helt annat än de man kan köpa. Ägg och socker vispas luftigt, därefter vänder man ner deLäs mer…

Apelsinmoussetårtan gjorde jag första gången för ganska länge sedan, den uppskattades så tillvida att någon i sällskapet trodde den var köpt. Det måste man ju ta som enLäs mer…

simpel mandelkaka

De här småkakorna är väldigt enkla att både göra och äta. Har du mandelmassa över efter att du bakat semlor passar det perfekt att använda den nu. DetLäs mer…

fingrar

Halloween är den yngsta av våra högtider, så det är inte så säkert att det finns så mycket traditioner att falla tillbaka på. Men då kan vi skapaLäs mer…

Citorn- och mandelkaka

En liten kaka som är lika lätt att äta som den är lätt att göra. Fräsch smak av citron och underbart söt mandel gör den alldeles utmärkt tillLäs mer…

Chokladbullar

Den här varianten blir nästan som butterkaka, fast med choklad, saffran och mandelmassa i fyllningen. Fyllningen är ett kapitel för sig, jag experimenterar friskt med vad man kan haLäs mer…