Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Kantarellomelett

Kantarellomelett

Det här är en kantarellomelett som kan ätas även av…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och…

Äppelmos

Äppelmos

Känner du någon med äppelträd som dignar kan du lätta…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Den här marmeladen är så god att man vill göra…

Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…

Vegetarisk curry

Vegetarisk curry

Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga…

Kantarellsmör

Kantarellsmör

Nu i kantarelltider kan det vara gott att lyxa till…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…

Pumpasoppa med svartpeppar och morot

Pumpasoppa med svartpeppar och morot

Nöden har ingen lag, jag ville ha pumpasoppa men saknade…

Bananbiff

Bananbiff

Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…

Rulla till toppen