Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och…

Grötmos

Grötmos

Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffarna är mer mättande än man kanske först tror och…

Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten

Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten

Det går alldeles utmärkt att göra cheesecake utan färskost av…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många…

Kantarellsås

Kantarellsås

Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…

Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé har varit en klassiker på våra svenska matbord när…

Plommonsaft

Plommonsaft

Att kunna korka upp en flaska hemgjord plommonsaft när kvällarna…

Rulla till toppen