Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Kalvstek

Kalvstek

Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Vaniljbullar med äpple och mandel

Vaniljbullar med äpple och mandel

Rivet äpple riskerar att bli lite rinnigt, men det är…

Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Den här marmeladen är så god att man vill göra…

Älgkalops med kantareller

Älgkalops med kantareller

Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…

Paj med havresmul och gröna äpplen

Paj med havresmul och gröna äpplen

Ett snabblagat, gott pajrecept som räcker till 4-6 personer beroende…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Pressad äppelmust

Pressad äppelmust

Exakt hur mycket äpplen som går åt tycker jag är…

Ättiksgurka

Ättiksgurka

Så fort de första västeråsgurkorna tittar fram är det dags…

Kantarellsås

Kantarellsås

Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…

Rönnbärskola

Rönnbärskola

Personligen tycker jag inte om ren gräddkola eftersom den inte…

Rulla till toppen