Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Bananbiff

Bananbiff

Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många…

Höstgryta

Höstgryta

Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket…

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Om det är så att du råkar ha mos över…

Snabba äppelmosmuffins

Snabba äppelmosmuffins

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…

Pumpapaj utan grädde

Pumpapaj utan grädde

Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt…

Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

När nu frosten börjar angripa på bred front och inte…

Grötmos

Grötmos

Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffarna är mer mättande än man kanske först tror och…

Äppelmust

Äppelmust

Äppelmust är extremt enkelt att göra, det enda som krävs…

Rulla till toppen