Pannkaka med choklad och citron

Den svenska pannkakan påminner ganska mycket om franska crêpes, som görs i betydligt fler länder än bara Frankrike, eller den engelska tunnpannkakan. Det här receptet tar ut svängarna lite och smaksätter pannkakan med kakao och citrus, färgen gör det lite svårt att se när pannkakan är färdigstekt så ta klockan till hjälp. Servera gärna med vaniljvisp, vars smak i det här fallet kompletterar pannkakans bättre än grädde.

Den svenska pannkakan har fått lite extra piffning som omväxling.

Pannkaka med choklad och citron

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 10 st
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 150 g mjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk kakao
  • 1 st citron skalet och saften
  • 25 g smör till stekningen

Instruktioner

  • Knäck äggen i en skål och vispa tillsammans med mjölken. Vispa försiktigt ner mjölet och saltet.
  • Riv skalet på en citron, undvik att få med det bittra vita. Kläm ur all saft. Mät upp kakaon. Rör ner citronsaft, skal och kakao i smeten.
  • Stek i medelhet stekpanna i lite smör, ett par minuter på varje sida.
Rulla till toppen