Älgfärs är så gott redan i sig att jag är ytterst sparsmakad med kryddor i biffar jag gör på vilt. Jag vill inte dölja eller förstöra smaken eftersom älg, och även viltkött i allmänhet, smakar så bra alldeles på egen hand att det inte behövs så mycket kryddor för att det ska bli bra. Var försiktig med ströbrödet så det inte smakar bröd om biffarna, ta hellre mindre än mer.

Älgfärsbiffar
När jag får tag på vilt är det kalas här hemma.
Älgfärsbiffar
När jag får tag på vilt är det kalas här hemma.
Portioner Tillagningstid
8st a ca 90g 40min
Portioner
8st a ca 90g
Tillagningstid
40min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st a ca 90g
Ingredienser
Portioner: st a ca 90g
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Riv löken och blanda ner ströbröd, matlagningsgrädde, kryddor och ägg. Smaka av med salt redan nu så kan du smaka av smeten utan att behöva äta rå köttfärs. Det behöver vara ordentlig fart på blandningen, köttfärsen kommer att dämpa kryddningen ganska rejält.
  2. Blanda i färsen och se till att det blandas ordentligt, men knåda inte smeten för mycket.
  3. Stek på medelhög värme i rikligt med smör, några minuter på varje sida. Ta vara på de goda smakerna i stekpannan genom att steka lökringar i stekfettet som blir kvar efter att du stekt pannbiffarna. Du kan också använda stekpannan för att göra såsen, om du väljer att servera med kokt potatis.
  4. Servera älgfärsbiffarna med potatisgratäng, den stekta löken och färska grönsaker.