Brownies är den svenska kladdkakans amerikanska kusin, och den är i likhet med kladdkakan väldigt mäktig och smakrik. En brownie ska vara lite segare än kladdkakan, och när jag avviker för mycket från grundreceptet uteblir segheten. Säkrast då att hålla sig till det som fungerar.

Brownies
Hasselnötter ger mina brownies en trevligt nötig smak.
Brownies
Hasselnötter ger mina brownies en trevligt nötig smak.
Portioner Tillagningstid
5formar 30minuter
Portioner
5formar
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: formar
Ingredienser
Portioner: formar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C och smöra formarna du hade tänkt använda, antingen flera mindre eller en stor, cirka 20x30cm.
  2. Smält smöret och vispa ägg och socker fluffigt. Vänd ner kakao i det smälta smöret och häll ner det i äggblandningen under omrörning.
  3. Vispa ner salt, vanilj, vetemjöl, hasselnötter och bakpulver, vid det här laget är det antagligen lättast att röra om med en slickepott eller slev eftersom smeten blir väldigt seg och kladdig.
  4. Jag valde fem små formar, cirka 5dl, och använde digitalvåg för att de skulle väga ungefär lika mycket. De blir lika gräddade inuti på det viset. Grädda långt ner i ugnen i cirka 20 minuter för små formar, närmare 25 för en stor.
  5. Tryck försiktigt med fingret på dem för att känna när de är klara, det ska kännas lite som en tvättsvamp, med ett visst motstånd, och den ska fjädra tillbaka.
  6. Receptets svåraste moment kommer sist, att vänta med att smaka tills de är svala. De är godast dagen efter.