Jag hade tänkt göra en klassisk New York Cheesecake, men när inte alla ingredienserna fanns hemma blev det en sådan här istället. Superlätt att göra och väldigt god! Min form är 24cm i diameter, om du har en större kan den behöva kortare tid i ugnen för att stelna.

Cheesecake med citron och kanel
Tillagningstid 1 timme 10 minuter
Portioner 8 bitar
Skriv ut receptet
Ingredienser
Botten
- 80 g smör
- 14 st digestivekex
- 1 msk kanel
- 3 msk socker
Cheesecake
- 400 g färskost Philadelphia
- 4 st ägg
- 1 st citron saft och skal
- 150 g kvarg Vanilj
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk socker
Instruktioner
- Krossa eller mixa kexen fint och blanda med kanel och socker. Smält smöret och häll det över smulorna, jag brukar mosa med gaffel bara. Det är inte så supernoga. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant så det täcker och förgrädda i 175 grader varm ugn i 8 minuter.
- Sänk värmen till 150 grader. Riv skalet av citronen och kläm ur saften. Blanda färskost, ägg, citronskal, citronsaft, socker, kvarg och vaniljsocker, vispa till en slät blandning.
- Häll i ostblandningen i formen och grädda i 50 minuter tills blandningen stelnat. Låt svalna i lugn och ro, den ska serveras kall.