En god chili behöver inte innehålla kött, men väl rikliga mängder chili och bönor. Färsk, grovt hackad lök, paprika och en riklig mängd väl tilltagna kryddor är också strängt taget nödvändigt tycker jag. Eftersom det är en sån där rätt som kan stå på spisen i stort sett hela dagen och puttra kan det behövas extra vatten, det beror helt på hur länge och mycket du låter den sjuda. Jag låter den ofta puttra tills den är så fast att den är stapelbar, det går så mycket enklare att äta den med ett gott bröd då.

Inte den vackraste rätten, men sannolikt en av de godaste.
Chili sin carne
Inte den vackraste rätten, men sannolikt en av de godaste.
Portioner Tillagningstid
6-8portioner 1timma
Portioner
6-8portioner
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala lök och vitlök. Hacka och fräs löken i rapsoljan. Häll på de krossade tomaterna, de torkade linserna, vattnet och kryddorna.
  2. När de torkade linserna kokat klart bör det vara betydligt mindre vatten kvar i den blivande chilin, blir det för torrt får du tillsätta mer vatten så det inte bränner. Sjud inte på för hög temperatur. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Häll i de avrunna bönorna. Välj olika färger, storlekar och former för variation. Burkbönor behöver bara bli genomvarma, de behöver inte koka speciellt mycket.
  4. Majsen och den färska paprikan kan du tillsätta mot slutet, när chilin nästan är klar så behåller de sin krispighet och goda smak.
  5. Servera chilin med rostat bröd och en klick yoghurt eller crème fraiche.