Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar kokosflingor kan de bytas ut mot exempelvis pärlsocker eller färgglatt strössel. Vill du ha en mer vuxen chokladboll kan du blanda i till exempel Amaretto eller whisky.

Om du vill underlätta blandandet går det bra att använda en degkroken på en hushållsassistent, det brukar ge en väldigt välblandad smet plus att du slipper anstränga dig. En före detta kollega gillade chokladbollar men tyckte att det var onödigt jobb att rulla bollarna, i stället åt han med sked rakt ur skålen och kallade det anrättningen för “chokladbunke”. Men någon måtta får det vara.

Chokladbollar
En klassisk godsak för både barn och vuxna
Chokladbollar
En klassisk godsak för både barn och vuxna
Portioner Tillagningstid
25st 15min
Portioner
25st
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Blanda rumsvarmt smör och socker. Blanda ner kakao, vaniljsocker och ungefär hälften av havregrynen. Blanda väl.
  2. Tillsätt resten av havregrynen. Blanda väl igen.
  3. Häll upp kokosflingorna på ett fat och rulla bollarna. Tvätta händerna ofta, lätt fuktade händer kladdar mindre.