Baconglaze

Ge en extra rökig smak på exempelvis hamburgaren med den här glazen, som både ger en trevlig rökighet och en passande baconsmak. Den blir dock inte lika flytande som vanlig glaze, så du kan närmast behöva använda en sked för att fördela den på köttet i stället för den annars vanliga stekpenseln.

Denna baconglaze behöver inte användas om glaze före grillning eller stekning, den fungerar lika bra som ett vanligt tillbehör till maten.

En rökig baconglaze för det stekta eller grillade köttet.

Baconglaze

Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 6 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten
  • 0,5 km liquid smoke
  • 2 km grovmalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär baconskivorna i ganska små bitar. Stek baconbitarna på medelhög temperatur tills de får fin färg. Häll sedan av fettet så att du bara får köttbitarna kvar.
  • Använd en stavmixer på baconbitarna. Kör tills baconet blir väldigt finhackat, ungefär som medelgrovt mald köttfärs.
  • Blanda bacon med de övriga ingredienserna noga.
  • Fördela ungefär en tesked glaze per sida under stekningens gång och stek på medelvärme tills burgaren eller köttet är genomstekt.

Rulla till toppen