Currysås med äpple

En enkel och snabblagad, men väldigt god, currysås med sötma från skalade röda äpplen som stavmixats ner i såsen när de fått sjuda en stund. Curryälskare kanske vill ha mer curry i, eller en starkare sort. Låt tycke och smak styra, och har du inte tillgång till en starkare curry går det alltid att öka mängden cayennepeppar.

Sötma från äpple passar utmärkt till curry.

Currysås med äpple

Måltid: Tillbehör
Kök: Fusion
Tillagningstid 10 minuter
Portioner 4 portioner
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 3 dl Oatly Imat matlagningsbas
  • 2 st äpple röda
  • 2 tsk curry
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • Maizena ljus redning

Instruktioner

  • Skala och hacka lök och äpple grovt.
  • Fräs löken och curry i olivoljan. Häll på Oatly imat och äpple. Låt sjuda tills äppelbitarna är mjuka.
  • Smaka av såsen så att du är nöjd med mängden curry. Stavmixa såsen nästan slät, det är fantasiskt gott med små bitar av äpple i currysåsen. Det går förstås att stavmixa den längre också, så du får en helt slät sås, om du föredrar det.
  • Red eventuellt av med ljus redning om du vill ha den tjockare, späd med lite iMat om du vill ha den tunnare. Ge såsen ett uppkok precis innan servering så den är riktigt varm.
  • Servera till ris och kyckling.

Rulla till toppen