Cheesecake är ett bra sätt att ta tillvara säsongens sista jordgubbar, de där som kanske inte är så superfina men de ska ju ändå mosas och mixas i smet så då syns det ju inte om de inte hade den perfekta formen eller färgen. De allra vackraste sparar du givetvis till garnering, eller serverar som de är i en skål med grädde och socker.

Det är få saker som smakar sommar så mycket som jordgubbar.
Jordgubbscheesecake
Det är få saker som smakar sommar så mycket som jordgubbar.
Portioner Tillagningstid
8portioner 1,5timma
Portioner
8portioner
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader. Krossa kexen, blanda med socker. Smält smöret och häll ner det i smulorna. Rör om ordentligt och tryck ut i en 24cm stor form.
  2. Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt botten svalna.
  3. Rensa, skölj och mosa de färska jordgubbarna och blanda den med färskost, kondenserad mjölk och ägg i en bunke. Vispa så att allting blandas ordentligt eller använd stavmixer.
  4. Häll blandningen i formen ovanpå den nu svala bottnen. Grädda mitt i ugnen i cirka 55 minuter - 60 minuter.
  5. Låt svalna i formen innan du lossar den från kanterna med en vass kniv. Blir allra godast om man kan vänta till dagen efter, då hinner smakerna utvecklas ordentligt.