En klassiker på det svenska kafferepet är kanelbullen. Kanelbullen är en ganska ny företeelse, det dröjde faktiskt till 1950-talet innan kanelbullen blev allmängods.

Kanelbullar
Bullarna blir saftiga och fluffiga om degen får jäsa i lugn och ro. Ha inte för bråttom att kasta dig över degen och knåda, en god bulle behöver jäsa i lugn och ro i ett varmt och dragfritt kök.
Kanelbullar
Bullarna blir saftiga och fluffiga om degen får jäsa i lugn och ro. Ha inte för bråttom att kasta dig över degen och knåda, en god bulle behöver jäsa i lugn och ro i ett varmt och dragfritt kök.
Portioner Tillagningstid
40bullar 1,5timma
Portioner
40bullar
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bullar
Ingredienser
Portioner: bullar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt).
  2. Smula ner jästen i en degskål. Häll över mjölken och rör om.
  3. Klicka i matfettet, socker, salt och kardemumma.
  4. Mät upp mjölet och tillsätt det. Spara lite till utbakningen.
  5. Arbeta degen kraftigt, 5 minuter i matberedare eller 10 minuter för hand. Den ska kännas smidig.
  6. Låt degen jäsa till sin dubbla storlek övertäckt i degbunken. Det tar cirka 30 minuter, ibland lite längre.
  7. Arbeta degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  8. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakorna. Rulla ihop till en rulle.
  9. Dela varje rulle i 10 delar och lägg i bullformar. Låt jäsa igen, minst 40 minuter under bakhandduk. Sätt på ugnen på 225 grader.
  10. Pensla bullarna med ägget och strö över pärlsockret. Grädda bullarna i 5-10 minuter, beroende på bullarnas storlek. De ska vara vackert gyllenbruna när du tar ut dem.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.