En av de stora fördelarna med den här kaffebrödspajen är att det mesta är synnerligen enkelt. Smördegsplattor finns att köpa färdiga i affären, och de är till och med packade en och en. Marshmallowsen är färdiggjorda. Nästan det enda du behöver göra själv är rabarberfyllningen, men för att hålla det enkelt struntade jag i att göra en vanlig rabarberkräm utan kokade upp rabarberbitarna i mikron och gjorde en slät smet med en mixerstav. Rabarbersmeten låter dig dessutom vara väldigt flexibel. Om du vill ha en riktigt syrlig smet drar du bara ner mängden socker och vanilj, vill du ha riktigt söta pajer tar du bara mer socker och vanilj. Personligen föredrar jag kontrasten mellan söt marshmallow och syrlig rabarb. Om du vill experimentera lite, varför inte byta ut vaniljsockret mot kanel?

Frasig smördeg, syrlig rabarberfyllning under ett täcke av söta marshmallows.
Marshmallowpaj med rabarber
Frasig smördeg, syrlig rabarberfyllning under ett täcke av söta marshmallows.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Pajskal
    1. För skalen använde jag ugnsfasta portionsformar, 10 centimeter i diameter och 2 centimeter höga. Smörj formarna med smöret.
    2. Om du vill kan du givetvis göra egna smördegsplattor, men jag har valt att använda färdiggjorda. Lägg ner en smördegsplatta i en smord form, och se till att trycka ut den ordentligt mot kanterna. Skär bort överflödig smördeg som hänger över formens kanter. Skär även några snitt i botten, så att fångad luft kan pysa ut utan att skapa bubblor. Upprepa med alla fyra formarna.
    3. Förgrädda pajskalen åtta minuter i 225 grader mitt i ugnen.
    4. När pajskalen är gräddade, ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna i formarna medan vi gör fyllningen.
    Fyllning
    1. Skär rabarberna i små bitar och lägg dem i en skål som tål att köras i mikrovågsugnen. Om du använder färska rabarber, tillsätt en matsked vatten. Det behövs inte om du använder djupfrysta rabarber.
    2. Kör rabarberna i mikrovågsugnen i fem minuter (750W) så att det blir en trådig smet. Rör ner socker och vaniljpulver, kör sedan med en mixerstav tills det är en jämn smet.
    3. Fördela rabarbersmeten i pajskalen. Placera därefter tre marshmallows på fyllningen. Tryck inte ner dem i smeten, utan placera dem bara ovanpå.
    4. Ställ i pajerna mitt i ugnen. Grädda i sex minuter tills marshmallowsen har börjat smälta och ytan har fått en brungräddad färg.
    5. Låt pajerna svalna en stund innan du lyfter upp dem ur formarna. Du kan eventuellt behöva en tunn kniv för att lossa skalet från kanterna. Servera pajerna ljumma.