Nöttoppar

kakfatNöttoppar är en mycket enkel, lättgjord och god liten kaka. Det här receptet räcker till ungefär 20 stycken, vilket inte är i närheten av tillräckligt egentligen eftersom de är försvinnande goda. Men eftersom de går så snabbt att göra kan man alltid göra fler! Skulle nötpåsen händelsevis bara innehålla 150g nötter går det utmärkt att komplettera med 50g sötmandel, om du inte har hasselnötter så det räcker.

Nöttoppar
Om du vill att de ska se ut som på fiket kan du doppa nöttopparnas botten i mörk choklad.
Nöttoppar
Om du vill att de ska se ut som på fiket kan du doppa nöttopparnas botten i mörk choklad.
Portioner Tillagningstid
20st 15min
Portioner
20st
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Mal nötterna med en nötkvarn för bästa resultat. Man kan hacka med kniv också, men det blir inte lika slätt och fint resultat. Blanda ner sockret.
  2. Smält smöret, men låt det svalna lite innan du häller ner det i nötmjölet. Rör ner ägget och smöret, jobba in fukten tills du har en fin smet.
  3. Klicka ut små kakor på bakplåtspapper och pynta med en nöt.
  4. Grädda långt ner i ugnen på 175 graders värme i 10 minuter, de är då fortfarande relativt mjuka. Kakorna hårdnar lite när de svalnar.