En väldigt snabb pastarätt som går så fort att göra att det nästan är komiskt. Använder man färsk pasta kokar den på 3 minuter, det som tar tid är att koka upp vattnet. Därför är det bra att göra såsen först, fram till det är dags att lägga i räkorna. Perfekt mat för dagar då man inte har varken tid eller lust att stå länge i köket och slava. Vill man göra egen pastadeg kan man förbereda den dagen innan, den klarar sig utmärkt i kylen i en påse.

Snabb mat, men utan att tumma på kvalitén.
Pasta med räkor och dill
Snabb mat, men utan att tumma på kvalitén.
Portioner Tillagningstid
2port 5min
Portioner
2port
Tillagningstid
5min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt på pastavattnet. Medan du väntar på att det kokar upp börjar du med såsen. Mät upp matlagningsgrädde i en tjockbottnad kastrull, häll i fond, dill och eventuellt lite salt och svartpeppar. Koka broccolin klar, den kan gott stå vid sidan och vänta.
  2. Ge såsen ett försiktigt uppkok, rör om så att det inte bränner. Red av såsen till en lite tjockare konsistens. Koka pastan, den bör bli färdig väldigt snabbt om du använder färskpasta. Stäng av såsplattan och lägg i räkorna i såsen. Räkorna behöver bara bli varma, de blir gummiaktiga om de kokar.
  3. Häll av pastan och häll tillbaka pastan i pastakastrullen. Häll över såsen på en gång och rör om ordentligt.
  4. Servera rykande het med broccoli och flingsalt.