Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel en alldeles för stor kalvstek som inte gått åt eller ett för stort paket korv som måste förbrukas snart. Kassler eller hel skinka kan man också göra pytt på, vilket kommer att bli en räddare i mellandagarna när ingen vill äta mer julskinka! Smyg ner skinkbitarna i en välkryddad pytt, så slipper du kasta mat! Genom att steka ingredienserna var och en för sig behåller de sin egen, unika smak istället för att ta smak av varandra. Blanda dem det allra sista du gör strax innan kryddningen, dra eventuellt upp värmen lite så allt blir genomhett men akta så du inte bränner vid maten. Det färdiga köttet ska inte stekas igen som du kanske märker i receptet utan värms bara upp det sista som händer, så slipper du torrt och tråkigt kött i pytten.

En lite lyxigare variant av den vanliga pytten.
Pyttipanna de lux
En lite lyxigare variant av den vanliga pytten.
Portioner Tillagningstid
5portioner 1,5timma
Portioner
5portioner
Tillagningstid
1,5timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Börja med att skala och hacka löken. Skär korven i slantar. Skär köttet i små tärningar och putsa sidfläsket och skär det i små tärningar.
  2. Skala och tärna potatisen. Börja med att svettas löken i lite smör. Lägg den åt sidan i en skål.
  3. Fortsätt med att steka korven så att den får fin yta på ganska hög temperatur. Lägg den åt sidan i en egen skål.
  4. Stek fläsket och ta upp det, lämna flottet i pannan och stek potatisen i omgångar i det.
  5. När all potatis är stekt kan du börja lägga tillbaka köttet (som inte ska stekas först), den stekta löken, den stekta korven och det stekta fläsket, sänk temperaturen lite så det inte bränner.
  6. Krydda med worcestershiresås, HP-sås och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera nystekt, eventuellt till stekt ägg.