Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar krämen och tillsätt mer socker om det behövs. Det går utmärkt att använda vaniljsocker, det passar jättebra med kanelstången och ger en mjukare sötma. Servera med kall mjölk eller vaniljkvarg.

För sötare, rödare kräm kan du byta 100g rabarber mot motsvarande mängd jordgubbar.

Rabarberkräm

Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 port
Skriv ut receptet

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 4 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 st kanelstänger

Instruktioner

  • Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Grova stjälkar bör skalas.
  • Koka upp vatten, kanelstång och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk, cirka 4 minuter.
  • Rör ut potatismjölet i lite vatten.
  • Tag kastrullen från värmen och häll i redningen i en fin stråle. Rör undertiden. Krämen ska sedan bara koka upp.
  • Häll lite socker på ytan så det inte blir skinn på den. Serveras ljummen eller kall.