Rabarberkräm kan bli väldigt syrlig om man har gammaldags rabarber, smaka av medan du kokar krämen och tillsätt mer socker om det behövs. Det går utmärkt att använda vaniljsocker, det passar jättebra med kanelstången och ger en mjukare sötma. Servera med kall mjölk eller vaniljkvarg.

Rabarberkräm
För sötare, rödare kräm kan du byta 100g rabarber mot motsvarande mängd jordgubbar.
Rabarberkräm
För sötare, rödare kräm kan du byta 100g rabarber mot motsvarande mängd jordgubbar.
Portioner Tillagningstid
4port 30min
Portioner
4port
Tillagningstid
30min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Grova stjälkar bör skalas.
  2. Koka upp vatten, kanelstång och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk, cirka 4 minuter.
  3. Rör ut potatismjölet i lite vatten.
  4. Tag kastrullen från värmen och häll i redningen i en fin stråle. Rör undertiden. Krämen ska sedan bara koka upp.
  5. Häll lite socker på ytan så det inte blir skinn på den. Serveras ljummen eller kall.