Min yngsta dotter Sabina har delat med sig av sitt recept på fiskgratäng, efter många om och men. Det tar lite tid att göra och är lite pyssel men det är väl värt mödan. Gör frikostiga portioner eftersom det är väldigt gott, och glöm inte paprikan!

En fräsch fiskgratäng med både ingefära och apelsin.
Sabinas fiskgratäng
En fräsch fiskgratäng med både ingefära och apelsin.
Portioner Tillagningstid
4port 1timma
Portioner
4port
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: port
Ingredienser
Portioner: port
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och koka potatisen till moset. Medan potatisen kokar kan du hacka purjolöken, dela paprikan och dela fisken i lagom bitar.
  2. Vispa ihop crème fraiche, lök, juice, ingefära, buljong, salt och mjölk i en kastrull och koka upp på medelhög värme. Lägg i paprikan och låt sjuda en liten stund. smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Stampa moset och lägg det längs kanterna på en smord ugnsfast form. Lägg fiskbitarna i utrymmer i mitten och häll över såsen. Pudra över dill och gratinera i 15-20 minuter i ugnen.