Jag är mycket medveten om att det inte är en äkta ostkaka, och det är inte en saffranspannkaka heller. Det här landar någonstans mitt emellan de båda, det är varken det ena eller det andra och ändå lite av båda. Var redo med folie, ifall din ugn är snabbare än min. Den riskerar nämligen att bli mörk på ovansidan innan den stelnat hela vägen igenom. Du får prova dig fram till vilken tillagningstid som fungerar bäst för din ugn.

Saffran kan förvandla nästan vad som helst till en lyxvariant!
Saffansostkaka
Saffran kan förvandla nästan vad som helst till en lyxvariant!
Portioner Tillagningstid
4portioner 1timme
Portioner
4portioner
Tillagningstid
1timme
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Hacka mandel och bittermandel fint. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ägg och socker. Vispa ner saffran, grädde, socker, mandel, bittermandel och mjöl. Vänd sist ner keson.
  3. Häll upp smeten i en folieform eller smord ugnsfast form. Grädda ostkakan mitt i ugnen i 50-60 minuter, beroende på vilken ugn du har och hur mörk ostkaka du vill ha.
  4. Servera lätt ljummen med grädde och jordgubbssylt.