En sockerkaka kan man variera i det oändliga, den är lätt att göra och ännu lättare att göra av med. Det går att trycka ner nästan vad som helst i en sockerkaka, färsk eller torkad frukt, vanilj, kanel, kardemumma, ingefära eller saffran för att ta några exempel. Eftersom jag är svag för mörk choklad är det givetvis det jag smaksatt kakan med.

Sockerkaka med choklad
Bjud på en mjuk kaka till kaffet nästa gång.
Sockerkaka med choklad
Bjud på en mjuk kaka till kaffet nästa gång.
Portioner Tillagningstid
10bitar 1timma
Portioner
10bitar
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smöra och bröa en form. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda rumsvarmt smör och socker poröst. Använd gärna matberedare. Hacka chokladen grovt.
  3. Tillsätt äggen, ett och ett. Tillsätt mjölken. Blanda ner mjölet, chokladen och bakpulvret.
  4. Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
  5. Låt kakan svalna i formen innan du försöker ta loss den.