Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som många säkert ätit, eller vägrat äta som barn. Om du vill kan du fräsa gul lök och blanda ner i vitkålen innan du börjar bygga ihop själva puddingen. Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon.

Kålpudding
Tillagningstid 30 minuter
Calories: 320kcal
Portioner portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 650 g vitkål
- 1 msk ljus sirap
- 500 g nötfärs
- 1 krm kryddpeppar
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk fond oxfond eller kalvfond
Instruktioner
- Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör. Rör ner sirapen. Låt svalna.
- Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175°.
- Lägg blandningen i en ugnssäker form, varva kål och köttfärs i flera lager. Häll över fonden. Om du använder buljongtärning måste du lösa upp buljongen i lite vatten först och hälla över buljongen över kålpuddingen.
- Stek kålpuddingen i ugnen 40-50 min. Känn efter med en provsticka för att känna efter när puddingen är klar.
Anteckning
Energifördelning (en portion):
Fett: 12 gram
Protein: 23 gram
Kolhydrater: 13 gram Kcalorier: 258 / portion
Fett: 12 gram
Protein: 23 gram
Kolhydrater: 13 gram Kcalorier: 258 / portion
Nutrition
Kalorier: 320kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 31g | Fat: 14g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 6g | Transfett: 1g | Kolesterol: 81mg | Natrium: 182mg | Kalium: 1147mg | Fiber: 4g | Socker: 2g | Vitamin A: 25000IU | Vitamin C: 269mg | Kalcium: 240mg | Järn: 5.6mg