En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som omväxling till den vanliga med äpple och kanel. Tänk på att den kan vara fuktig i mitten tack vare mandelmassan. Prova med provsticka så den verkligen är klar i mitten också, den är förvisso god även om den är fuktig i mitten men den är mycket mer svåräten och faller isär om den inte är genomgräddad.

Mandelmassan ger en extra dimension till äppelpajen.
Enkel Äppelpaj
Mandelmassan ger en extra dimension till äppelpajen.
Portioner Tillagningstid
8bitar 1timma
Portioner
8bitar
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: bitar
Ingredienser
Portioner: bitar
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en springform cirka 22 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ in formen i kylskåp i 30 minuter.
  3. Kärna ur och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken.
  4. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över farinsockret. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Prova med provsticka så den är klar, den kan vara kladdig i mitten. Lägg i så fall folie över den om den ser klar ut men fortfarande är blöt inuti, och låt den vara inne en stund till.
  5. Servera gärna med vaniljsås eller lättvispad grädde.