Raita är en fräsch och anpassningsbar indisk sås som passar bra till starka rätter. Komplettera kryddorna med mynta eller vitlök för att få variation, det är ganska svårt att göra fel faktiskt. Om du använder en i konsistensen tjockare yoghurt kan du behöva lite extra vatten för att få den rätta såsigheten. Raita kan också göras sötare, mangoraita till exempel, eller hetare. Allt efter tycke och smak.

Gurkraita
Yoghurten svalkar gott och smakar fräscht.
Gurkraita
Yoghurten svalkar gott och smakar fräscht.
Portioner Tillagningstid
4portioner 15min
Portioner
4portioner
Tillagningstid
15min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Skala och hyvla gurkan. Rosta kumminfröna i het, torr panna. Mortla fröna ordentligt.
  2. Blanda yoghurt, cayennepeppar och salt. Blanda ner de mortlade kumminfröna. Klipp eller skär korianderblad och blanda ner i yoghurten.
  3. Blanda ner gurkan. Kör slarvigt med stavmixern så att alla ingredienser blandas ordentligt, men utan att såsen blir helt slät.
  4. Förvara kallt.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.