Det här receptet är min äldsta dotters, avskrivet efter nyfiket frågande och spionerande. Ska pajen bli bra får man smaka sig fram undertiden man lagar till pajen. Köttfärsen bör vara ganska kryddig, skalet sprött och knaprigt och täcket tjockt och krämigt. Kryddorna och smakerna är lånade från det mexikanska köket, även om receptet i sig kanske inte kommer därifrån. Om det är svårt att få hetta i köttfärsen kan man använda ett par teskedar sambal oelek när man steker färsen så blir det lite drag i anrättningen.

Jennifers tacopaj
Kryddig köttfärs, knaprigt skal och krämigt täcke. Underbart!
Jennifers tacopaj
Kryddig köttfärs, knaprigt skal och krämigt täcke. Underbart!
Portioner Tillagningstid
6portioner 1timma
Portioner
6portioner
Tillagningstid
1timma
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
    Pajdeg
    1. Mät upp mjöl och salt. Hacka ner det rumsvarma smöret i mjölet och tillsätt vattnet, eller kör alltihop i matberedare.
    2. Tryck ut i en rund form, cirka 26 cm i diameter. Nagga med gaffel och förgrädda i 175°C mitt i ugnen.
    Fyllning
    1. Hacka löken och börja steka lök och köttfärs. När det börjar få lite färg tillsätter du kryddorna och de andra ingredienserna.
    2. Låt koka på svag värme tills det är ganska fast konsistens. Om du drar en slev genom pannan ska det bli en fåra kvar i färsen.
    Täcket
    1. Mät upp ingredienserna och blanda i en skål. Om du inte har färdigriven ost river du den först.
    Paj
    1. Lägg fyllningen i pajskalet och bred täcket över.
    2. Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20-25 minuter, tills täcket fått fin färg.