Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med avsmak från skoltiden. Till viss del kan det kanske bero på att det är fisk, och barn har en tendens att ogilla fisk av någon anledning men lika ofta beror det antagligen på storköksmatlagningens alla fel och brister. Åtminstone är det inte en så här smakfull och god anrättning jag minns från skoltiden, hade det varit ens i närheten av så här gott hade jag inte försökt överleva på knäckebröd i gymnasiet.

Mandeltorsk
När yngsta dottern lagar fisk blir det gott.
Mandeltorsk
När yngsta dottern lagar fisk blir det gott.
Portioner Tillagningstid
4portioner 30minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
30minuter
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: portioner
Ingredienser
Portioner: portioner
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg torskryggarna intill varandra i en smord ugnsfast form.
  3. Smält smöret. Blanda det panko, mandel, gurkmeja, salt, pressad vitlök och persilja. Bred blandningen över fisken.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen. Gratinera i ca 25 min. Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.