En svag smak av citron ger de här våfflorna en egen karaktär. Kvarg passar grymt bra till den här sortens våffla, mycket bättre än grädde och sylt. Även färsk frukt passar, om man vill va något på. De är goda nog att ätas som de är också, utan något på alls.

Citronvåfflor med ägg
Smaken av citron är väldigt diskret, det går lätt att dubblera mängden citron i det här receptet om man gillar citronsmaken.
Citronvåfflor med ägg
Smaken av citron är väldigt diskret, det går lätt att dubblera mängden citron i det här receptet om man gillar citronsmaken.
Portioner Tillagningstid
10st 45min
Portioner
10st
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare. Riv skalet från en vältvättad citron och kläm ur saften.
  2. Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
  3. Tillsätt det svala smöret, citronskal, citronsaft och äggen. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
  4. Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
  5. Servera nygräddade våffelhjärtan med enligt något av förslagen på temasidan.