Fixa lunchpajen med färdig deg, bacon och frysta grönsaker. Smidig att svänga ihop, och medan den gräddas i ugnen har du tid över till annat! Om du väljer att göra pajen i portionsformar kan du behöva justera gräddningstiden.
Baconpaj med ost och grönsaker
Tillagningstid 1 timme 40 minuter
Portioner 5 portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 1 st pajdeg färdig
- 8 st ägg
- 150 g grönsaker frysta
- 3 pkt bacon á 140g st
- 150 g ost riven på påse
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk kalvfond
- några droppar liquid smoke
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tryck ut degen i en pajform ca 24cm i diameter, nagga den och förgrädda i cirka 10 minuter.
- Tina grönsakerna i micron och häll av allt överflödigt vatten. Dela baconet i små bitar och fräs i en stekpanna.
- Lägg grönsakerna i pajskalet när det svalnat något och lägg det stekta baconet över.
- Vispa äggen med kryddor, liquid smoke och en liten skvätt fond. Häll äggvispet över pajfyllningen.
- Grädda pajen cirka 50 minuter mitt i ugnen i cirka 200°C. Strö över osten efter ungefär en kvart.