Ibland vill man inte stå för länge i köket och pyssla. Den här currykycklingvarianten är snabblagad, enkel och god. Dessutom ser den bisarrt färgglad ut på tallriken. Våga ta ut svängarna med kryddkaren, dina smaklökar kommer att tacka dig!

Currykyckling
Tillagningstid 15 minuter
Calories: 361kcal
Portioner portioner
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 4 st kycklingbröst
- 5 dl crème fraiche
- 3 msk olivolja extra virgin
- 2 tsk currypasta
- 1 msk curry
- 1 tsk ingefära malen
- 1 msk gurkmeja
- 1 krm chilipeppar
Instruktioner
- Putsa, tärna och förbered kycklingbrösten.
- Hetta upp olivoljan, lägg i currypastan och alla kryddor och fräs dem kort.
- Lägg i kycklingbrösten. Fräs på ganska hög temperatur tills bitarna börjat få färg runt om. Rör om hela tiden.
- Häll i crème fraiche och vrid ner temperaturen. Låt småputtra tills riset är klart, minst 10 minuter dock.
Nutrition
Kalorier: 361kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 35g | Fat: 19g | Mättat fett: 4g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 10g | Transfett: 0.03g | Kolesterol: 73mg | Natrium: 367mg | Kalium: 343mg | Fiber: 1g | Socker: 8g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 3.3mg | Kalcium: 20mg | Järn: 2.2mg