Limesocker är både sött och syrligt på samma gång. Ge sockret en liten extra twist med rivet skal från lime. Jordgubbarna kommer att smaka ännu godare om du doppar dem i smaksatt socker. Det går bra att använda citron eller apelsin också, räkna med att behöva ungefär samma mängd skal per deciliter socker.

Limesocker
Tillagningstid 5 minuter
Kalorier: 476kcal
Portioner 2 dl
Skriv ut receptet
Ingredienser
- 3 st lime skalet
- 250 g socker
Instruktioner
- Tvätta och borsta limefrukterna. Riv skalet, var noga så du inte får med det vita under som är väldigt beskt.
- Blanda skal och socker. Tänk på att skalet innehåller fukt, sockret kan komma att klumpa sig så förvara det i en skål du kan röra om ordentligt i. Klumparna försvinner om du är lite våldsam med en sked, eller stavmixer för den som föredrar det.
- Använd limesockret till färsk frukt eller som topping på efterrätter.
Nutrition
Kalorier: 476kcal | Carbohydrates: 125g | Socker: 125g