Linsbollar med currysås

Linser är snabb, smidig och god mat, och det finns mängder av olika sorter att välja mellan. Röda linser tappar lite av sin färg när man kokar dem, lika så vissa av de svarta. Men den goda smaken består. De vita bönorna kan bytas mot kikärtor för att få en annan smak. Receptet på currysåsen hittar du här.

Linsbollar med currysås
Linsbollarna är släkt med falafeln, fast stekta i olja i stället för friterade.
Linsbollar med currysås
Linsbollarna är släkt med falafeln, fast stekta i olja i stället för friterade.
Portioner Tillagningstid
20st 45min
Portioner
20st
Tillagningstid
45min
Utskrift
Print Recipe
Ingredienser
Portioner: st
Ingredienser
Portioner: st
Utskrift
Print Recipe
Instruktioner
  1. Koka linserna enligt förpackningen, eller använd färdigkokade linser. Mixa linser och bönor med stavmixer.
  2. Finhacka löken och koriandern. Spara några blad till garneringen.
  3. Blanda mjölsorterna, bakpulvret, paprikapulver, salt och peppar i en skål.
  4. Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål och forma till 20 bollar.
  5. Hetta upp oljan och stek på medelvärme tills de är vackert gyllengula runtom, cirka 6-8 minuter.