Receptregister

Hittar du inte vad du letar efter?

Sökfunktionen är hjälpsam om du vet vad det du söker heter. På den här sidan samlar jag alla recept, i bokstavsordning utan någon kategorisering eller organisering i övrigt. Förhoppningen är att den här listan ska bli ohanterbart lång och välfylld förstås, men än så länge är den ganska överskådlig. Inte mer hjälpsamt än sökfunktionen, men du kanske hittar något inspirerande medan du bläddrar!

Tzatziki

Tzatziki

Det är få såser som smakar så mycket semester och ledigt som den grekiska tzatzikin. Jag har stött på många olika varianter, recept och idéer om hur en ”äkta tzatziki” ska…

Udon

Udon

Udon är relativt tjocka vetenudlar som är vanlig i framför allt det japanska och koreanska köket. De brukar ofta serveras i en varm eller kall buljong beroende på årstid, men…

Ugnslax med getost och crème fraiche

Ugnslax med getost och crème fraiche

Lax är både gott och nyttigt, dessutom går det fort att göra. Medan riskokaren gör sitt jobb blir laxen klar i ugnen, maten kan vara klar på 20 minuter om…

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ugnspannkaka (grundrecept)

Ett stycke klassisk husmanskost, en räddare i nöden när man har bråttom som dessutom är lätt att variera och piffa till. Serveras med fördel med något salt, typ stekt sidfläsk…

Ugnspannkaka i Airfryer (Grundrecept)

Ugnspannkaka i Airfryer (Grundrecept)

Det här grundreceptet kan man utgå ifrån om man vill göra ugnspannkaka med någon fyllning i sin Airfryer. Den mår bra av att svalna någon minut innan man försöker äta…

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Tycker du den vanliga ugnspannkakan mättar för dåligt kanske det här kan vara ett knep för dig. Dryga ut pannkakan med råriven potatis och stekt fläsk, så blir det både…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många utföranden och varianter och gillar man mustiga köttgrytor bör det här vara en favorit. Grytan tillagas ofta på tre olika…

Valnötspesto med västerbottenost

Valnötspesto med västerbottenost

Det är superenkelt att göra egen pesto. Vanligtvis görs den på pinjenötter och parmesan, men här har jag valt en lite svenskare vinkel på den italienska klassikern. Det har funnits…

Vaniljbullar med ananas och banan

Vaniljbullar med ananas och banan

Det här är en vidareutveckling av de chokladbullar jag gjort tidigare, som i sin tur bygger på receptet för äppelbullarna. Det verkar faktiskt inte finnas någon gräns för vad man kan…

Vaniljbullar med äpple och mandel

Vaniljbullar med äpple och mandel

Rivet äpple riskerar att bli lite rinnigt, men det är inget problem. Bullarna blir inte slaskiga, äppelsaften som läcker från det rivna dunstar i ugnen. Om du inte tål eller…

Vaniljglass med ingefära

Vaniljglass med ingefära

En söt gräddglass kan lätt bli för söt om man inte aktar sig. Här balanseras det söta gräddiga med en egg av ingefära. Inte så mycket att det blir starkt,…

Vaniljmugcake med After eight

Vaniljmugcake med After eight

Blev det för mycket choklad i mugcake med after eight? Det är ganska enkelt att åtgärda. Efter några försök, och en väldigt kladdig mikro efter att ha sprängt ett experiment,…

Rulla till toppen