Receptregister

Hittar du inte vad du letar efter?

Sökfunktionen är hjälpsam om du vet vad det du söker heter. På den här sidan samlar jag alla recept, i bokstavsordning utan någon kategorisering eller organisering i övrigt. Förhoppningen är att den här listan ska bli ohanterbart lång och välfylld förstås, men än så länge är den ganska överskådlig. Inte mer hjälpsamt än sökfunktionen, men du kanske hittar något inspirerande medan du bläddrar!

Våffelskålar

Våffelskålar

Vill du överraska dina gäster med en lyxigare våffla ska du förstås bjuda dem på en våffelskål på frasvåffla fylld med godsaker. Fyll skålen med frukt, grädde, glass eller sylt…

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Naturell kvarg kan vara lite syrlig i smaken och aroniasaft kan lätt vara lite sträv, så för att det ska bli lent och gott i munnen till våfflorna behövs det lite…

Våfflor med fläderkvarg och mango

Våfflor med fläderkvarg och mango

Naturell kvarg smaksätter man enklast med outspädd saft av den smak man själv föredrar. Ungefär en tesked saft per matsked kvarg går det åt om man använder en smakrik saft…

Våfflor med jordgubbskvarg

Våfflor med jordgubbskvarg

Smaksätta naturell kvarg är helt okomplicerat, du tar en sylt eller någon saft du tycker om och rör ner i kvargen tills de blandat sig. I det här fallet har…

Våfflor med kaneldoppade äpplen

Våfflor med kaneldoppade äpplen

Äpple och kanel är en allians som är svår att trumfa. Ett syrligt och smakrikt äpple är extra gott till de söta våfflorna, men ett sötare äpple kan också fungera.…

Våfflor med skivad banan och akaciahonung

Våfflor med skivad banan och akaciahonung

Akaciahonungen är en av få honungssorter som håller sig flytande naturligt, tack vare den höga sockerhalten. Den passar utmärkt att ringlas över färdiga rätter eller blandas med nötter, serveras till…

Våfflor med vaniljkvarg och kiwi

Våfflor med vaniljkvarg och kiwi

Vaniljkvarg är inte alls svårt att göra själv. För att undvika att den blir sträv i smaken, som den gärna kan bli, tillsätter jag en liten skvätt grädde i kvargen…

Västerbottenjärpar

Västerbottenjärpar

Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill jag minnas att jag sa innan jag började experimentet. Det är nära nog sant, det finns lite fallgropar men väldigt…

Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Kärt barn har många namn, men ska man tro Norrmejerier, som saluför osten i fråga, heter pajen just Västerbottenostpaj och inget annat, även om du på nätet kommer att hitta…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det blir med lite knådning gott med en fin nöt- eller…

Wallenberginspirerade kalvfrikadeller i grönpepparsås

Wallenberginspirerade kalvfrikadeller i grönpepparsås

Kalvfärs är lätt att arbeta med och frikadeller är ett skonsamt sätt att tillaga fina råvaror med. Alla de goda smakerna stannar i stekpannan och vänder man dem försiktigt utan…

Wasabimos

Wasabimos

Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat efter att ha hört min hjärtans kär tala sig varm om det. Proportionerna var under en lång tid ett mysterium…

Rulla till toppen