Hittar du inte vad du letar efter?
Sökfunktionen är hjälpsam om du vet vad det du söker heter. På den här sidan samlar jag alla recept, i bokstavsordning utan någon kategorisering eller organisering i övrigt. Förhoppningen är att den här listan ska bli ohanterbart lång och välfylld förstås, men än så länge är den ganska överskådlig. Inte mer hjälpsamt än sökfunktionen, men du kanske hittar något inspirerande medan du bläddrar!
Whiskyglaserad kyckling med pommes frites
Whisky som krydda i mat är underskattat, kanske för att det finns en rädsla för att maten ska smaka som whisky luktar. Genom att steka kycklingen på medelhög värme och…
Whiskymarinad
”Whisky i marinaden”, tänkte jag, ”kan ju bara gå på ett sätt. Tur att pizzerian har öppet sent åtminstone.” Det visade sig vara en så mycket bättre idé än jag…
Whiskysenap
Det är lätt att göra egen senap, det tar inte alls lång tid och det blir väldigt gott. Det rör sig inte om några ovanliga eller konstiga ingredienser heller, alltihop…
Whiskysill med lingon
Den här gången minskade jag ner mängden whiskey eftersom jag tyckte den blev otroligt dominant sist. Det kan ha med whiskysort att göra kanske. Jag kan mycket lite om den…
Yoghurtjordgubbsglass
Zucchinibröd
I Tidningen Hembakat hittade jag ett recept på zucchinibröd som jag genast misslyckades med att följa, eftersom jag också läst ett liknande recept på en odlingshemsida och gillade idén med…
Zucchiniplättar
Zucchini, eller squash som den också heter, påminner ganska mycket om en lite torr och fast gurka. Man kan strimla den och göra zucchinipasta av den, använda den i lasagne,…
Zucchiniplättar
Med bara några plantor i trädgården har du en stadig tillgång på råvara till den här rätten. Ju bättre du kramar ur vätskan ju fastare och finare plättar får du.…
Ädelostsås
Den här ädelostsåsen är mild, det är inte helt uppenbart att det är ädelost i den. Lite sälta, lite speciell smak men absolut inte stark eller överväldigande. Den passar lika…
Äkta Wallenbergare
Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss, en körtel som sitter på halsen på diande kalvar och anses vara en delikatess. Den tillbakabildas när kalven börjar äta…
Älgfärsbiffar
Älgfärs är så gott redan i sig att jag är ytterst sparsmakad med kryddor i biffar jag gör på vilt. Jag vill inte dölja eller förstöra smaken eftersom älg, och…