Ost – mer än bara pålägg

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av de godaste ostarna har en odör som kan få näshåren att blekna och åter andra ostar har ett utseende som är minst sagt egendomligt. Man kan ha färskost i efterrätter, riven ost till texmexrätterna, Parmesan att strö över pastan, Västerbotten i paj, ostpanering, osttäcken – det finns nästintill en ost för varje tillfälle, så jag bestämde mig för att samla alla ostrecept på ett och samma ställe.

Fetawrap med babyspenat och ärtskott

Fetawrap med babyspenat och ärtskott

Ärtskott blir väldigt fräscht och gott i en wrap. Tänk…

Minipaj

Minipajer

Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1…

Exotisk Kassler

Exotisk Kassler

Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det…

Ugnslax med getost och crème fraiche

Ugnslax med getost och crème fraiche

Lax är både gott och nyttigt, dessutom går det fort…

Getostcrème

Getostcrème

Getostcreme är en god kräm på smakrik getost och len…

Laxbåt

Laxbåt

Lax, kräftor och västerbottenost fungerar alldeles utmärkt ihop har jag…

Tomatsallad med feta och basilika

Tomatsallad med feta och basilika

En god tomatsallad är både en ögonfröjd och väldigt gott,…

Piccata Milanese – ostpanerad schnitzel med tomatsås

Piccata Milanese – ostpanerad schnitzel med tomatsås

Piccatan är en klassisk italiensk maträtt som inte är särskilt…

Rulla till toppen