Chokladens dag

Sedan 2011 är den 11 november chokladens dag. Som du märker är vi stora fantaster av härligheten, och vem kan förebrå oss med tanke på att riktig choklad kan ätas som den är, användas till efterrätter, godis och som krydda i maträtter. Så njut av den här dagen i fulla drag.

Vad sägs om lite trivialt vetande dagen till ära? Ordet choklad har funnits i det svenska språket sedan slitet av 1680-talet medan ordet kakao kommer från aztekernas cacahuaqucht, men skyll inte på mig om du försöker uttala det där sista och stukar något.

Apelsinchokladmuffins

Apelsinchokladmuffins

Apelsin och choklad fungerar fantastiskt bra ihop. Om du grovhackar…

Varm choklad

Varm choklad

Varm choklad är knappast den mest avancerade drycken man kan…

Chokladtryffel

Chokladtryffel

Chokladtryffeln är en mjuk chokladgodis som man kan forma på…

Farmors chokladkakor

Farmors chokladkakor

Chokladsnittar hörde till mina favoriter när jag var liten. Nöttopparna…

Mintkyssar utan att koka

Mintkyssar utan att koka

Ett klassiskt julgodis som inte behöver kokas. Det enda du…

Chokladcheesecake med jordgubbar

Chokladcheesecake med jordgubbar

Choklad och jordgubbar, det är svårt att hitta en kombination…

Chokladkaffekaka

Chokladkaffekaka

Ibland får man en aha-upplevelse, även om det bara är…

Ischoklad med mint

Ischoklad med mint

After Eight ger en fylligare mintsmak än pepparmintdroppar, som har…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Limefudge

Limefudge

Vit choklad och lime gifter sig väldigt bra och de…

Microbanan med choklad och minimarshmallows

Microbanan med choklad och minimarshmallows

Inte alla efterrätter är konstverk, vissa ser faktiskt ut som…

Chokladbullar

Chokladbullar

Den här varianten blir nästan som butterkaka, fast med choklad,…

Rulla till toppen