Egen likör till jul

Börja prata om jul nu, vi har ju knappt hunnit börja äta kräftor? Det stämmer, men för att en likör ska bli riktigt trevlig bör den stå och ”smaka till sig” i 10-12 veckor, och om vi räknar tolv veckor framåt så knackar nästan julen på dörren. Om du vill kunna imponera med egen likör till kaffet när julen står för dörren är det dags att börja planera och fixa redan nu. Jullikören kan du behöva börja med nu, den betydligt enklare skumtomtelikören kan du börja med i mitten av november.

Jag skulle säga att det är tre saker som är viktiga att tänka på vid likörtillverkning.

  • Välj ett okryddat brännvin så att det du gör likör på får stå för smakerna.
  • Ha tålamod. Det kan aldrig ta för lång tid att göra likör, men det kan gå för fort.
  • Fundera på om du vill göra det enkelt med vit sirap (som rabarberlikören), eller lite trassligare med sockerlag (som i jullikören).

Sedan är det bara att sätta igång.

Smultronlikör

Smultronlikör

Smultron är en av de saker som jag verkligen associerar…

Plommonlikör

Plommonlikör

Det går att använda många olika typer av alkohol till…

Limelikör

Limelikör

Än en gång tyckte jag att det var dags att…

Körsbärslikör

Körsbärslikör

Körsbär har i århundranden varit en uppskattad medicinalväxt, och inte…

Rabarberlikör

Rabarberlikör

Den här rabarberlikören har inte speciellt mycket färg och kanske…

Jullikör

Jullikör

En lika klassiska som väldoftande juldekoration är att trycka in…

Ananaslikör

Ananaslikör

En av klichéerna är att så fort någonting innehåller ananas…

Plommonlikör med kanel

Plommonlikör med kanel

Det går att använda olika typer av alkohol , till…

Blåbärslikör

Blåbärslikör

Blåbär är utan tvekan ett fasligt nyttigt bär som passar…

Skumtomtelikör

Skumtomtelikör

När man se färgen på den här drycken kan man…

Svartvinbärslikör

Svartvinbärslikör

Svarta vinbärsbusken kan nästan beskrivas som trädgårdens schweiziska armékniv tack…

Rönnbärslikör

Rönnbärslikör

Göra en likör på något som är så beskt som…

Rulla till toppen