Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Pressad äppelmust

Pressad äppelmust

Exakt hur mycket äpplen som går åt tycker jag är…

Ättiksgurka

Ättiksgurka

Så fort de första västeråsgurkorna tittar fram är det dags…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en…

pannbiff

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade…

Bananbiff

Bananbiff

Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…

Rönnbärsketchup

Rönnbärsketchup

När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Rulla till toppen