Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Äppelmos

Äppelmos

Känner du någon med äppelträd som dignar kan du lätta…

Snabba äppelmosmuffins

Snabba äppelmosmuffins

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…

Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

När nu frosten börjar angripa på bred front och inte…

Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…

Rönnbärslimpa

Rönnbärslimpa

Rågbröd är både gott och mättande men om man vill…

Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en…

Vaniljbullar med äpple och mandel

Vaniljbullar med äpple och mandel

Rivet äpple riskerar att bli lite rinnigt, men det är…

Rulla till toppen