Dags för rönnbär

Vi börjar närma oss den tid på året då träden och buskarna formligen brinner med rönnbär i olika nyanser av rött, så se till att utnyttja tillfället att fylla skafferiet med godsaker för de kommande mörka månaderna. Rönnbär är nämligen inte bara otroligt nyttiga, det är dessutom väldigt goda… på villkor att du inte äter direkt från trädet. Att rönnbär skulle vara giftiga är visserligen bara en myt, men de smakar nästan som om de vore det.

Rönnbär blir sötare om man plockar dem efter att nattfrosten har slagit till, men om du inte vill vänta kan du ge dem en konstgjord frostknäpp genom att rensa och skölja dem, och sedan lägga dem i frysen något dygn.

Rönnbärsketchup
Rönnbär- och äpplemarmelad
Rårörda rönnbär
Konjaktssyltade rönnbär
Rönnbärssaft
Rönnbärslimpa
Rönnbärsdryck
Rönnbärskola
Rönnbärslikör
Rönnbärsgelé

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.