Chokladspecial

Kakaobönan tros ha använts i åtminstone 2 500 år men det var inte förrän på 1500-talet den kom till Europa, med Columbus, och det dröjde ända till tidigt 1800-tal innan det första pulvret kunde framställas. Därefter tog det ytterligare många år innan den första chokladkakan kunde tillverkas. I Sverige äter vi i genomsnitt 5,8kg choklad per person och år, att jämföra med världsledande Schweiz som nästan äter den dubbla mängden, 10,14kg per person och år.

Choklad är en användbar ingrediens både i mat som krydda och i bakverk eller som garnering. Den choklad jag vanligtvis använder är mörk, nästintill bitter i smaken eftersom jag inte är så förtjust i sött men givetvis byter du till den choklad du föredrar.

Mugcake med After Eight

Mugcake med After Eight

Sugen på något gott, men ingen tid att baka? Har…

Chokladpannacotta

Chokladpannacotta

Den här krämiga lyxvarianten av pannacotta gör inte figuren några…

Cheesecake med ananas och choklad

Cheesecake med ananas och choklad

Vad gör man när man får ett förkläde i handen…

Kladdkaka med kaffe och whisky

Kladdkaka med kaffe och whisky

Kladdkaka är en favorit här hemma, men det ska vara…

Pannkaka med choklad och citron

Pannkaka med choklad och citron

Den svenska pannkakan påminner ganska mycket om franska crêpes, som…

Chokladtryffel

Chokladtryffel

Chokladtryffeln är en mjuk chokladgodis som man kan forma på…

Farmors chokladkräm

Farmors chokladkräm

Den här krämen har vi kallat för farmors chokladkräm vilket…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Chokladmuffins

Chokladmuffins

Portionsbakade söta, mjuka kakor har bakats länge i Sverige. Matbrödsvarianterna…

Microbanan med choklad och minimarshmallows

Microbanan med choklad och minimarshmallows

Inte alla efterrätter är konstverk, vissa ser faktiskt ut som…

Knäck

Knäck

Knäck är en omistlig del av det svenska julfirandet och…

Chokladkaka med marängtäcke

Chokladkaka med marängtäcke

Tiden går fort när man har roligt. Recept 300 är…

Rulla till toppen